Inbjudan

Välkommen till West Coast Adventure Race (WCAR) den 26-27 maj 2018! Vi inbjuder till en tävling med 24 timmar äkta Adventure Race känsla i en fantastisk miljö. 

WCAR är en osupportad 24-timmars äventyrstävling med start och mål nära Göteborg. Den officiella tävlingsklassen kommer ha en vinnartid på mellan 20-24 timmar med lag på 2-3 personer, dam/herr/mix. Det finns också en öppen 10-timmars klass för de som vill testa på Adventure Racing, eller helt enkelt inte vill köra i 24 timmar.

Tävlingen kommer bjuda på allt från salt havspaddling mellan kala granitklippor, till besök på vildvuxna öar, liksom trekking i enslig vildmark. Ni kommer ta er fram på slingriga stigar, cykling i månskenet på natten och gemensamt uppleva både trötthet och glädjestunder. Det blir garanterat en häftig upplevelse ni sent kommer att glömma.

Plats

WCAR utgår i år från västra Göteborg. Här hålls tävlingsmöte samt start och målgång. Här finns även möjlighet till övernattning på hårt underlag före, under och efter tävlingen. Mer info om exakt plats kommer att publiceras senare.

Tävlingsidé

Vår vision är att ge er den äkta AR-känslan under ett maxat dygn. Västkustens karga natur i skärgården med fantastisk paddling och utsikt med fri horisont, de djupa vildmarksskogarna inåt land med utmanande cykling och trekking i mörkaste natten kommer sätta lagen på hårda prov. 

Det är tillåtet med egna medhavda kajaker, eller så hyr ni havskajaker av oss.  Paddlingen sker i havet och kan bitvis vara både rejält stökig och utmanande. Vi vill poängtera att det är ett absolut krav att man kan ta vara på sig själva inom laget och att alla måste kunna göra en kamraträddning och ta sig upp i en kajak. Notera att det ej är tillåtet med K2.

Hela tävlingen är osupportad vilket innebär att det är lätt att ställa upp då laget inte behöver någon extern support. Maxtiden är på 30 timmar och avkortningsmöjligheter finns för de lag som tar det lite lugnare vilket gör att alla kommer kunna ta sig runt banan.

Förutom paddling, MTB-cykling och trekking, kommer vi även bjuda på en kortare inlinessträcka (endast 24h klassen) som går att ta till fots om man vill. Andra äventyr kan vänta när man minst anar det så spara lite styrka i armarna.

Tävlingsklasser

Det finns två klasser att välja på.

Race 24-h
Officiell tävlingsklass med lag på 2-3 personer.  Vinnartid ca 20-24 timmar. Dam, herr och mix.

Det är tillåtet att ha med en fjärde person i laget som så önskas. Denna person går dock ej att registrera och kommer inte få någon egen SI-pinne.

Open 10-h
En öppen klass för alla lag, vinnartid ca 10 timmar. Även här gäller 2-3 personer per lag.

Klasserna startar samtidigt på lördag morgon.  

Tävlingsmoment

Race 24-h
Paddling, Trekking/Orientering, Inlines, MTB, Madrasspaddling

Open 10-h
Paddling, Trekking/Orientering, MTB

Preliminära tider

Samling fredag kväll 25 maj i västra Göteborg för genomgång/incheckning m.m. Obligatorisk närvaro på tävlingsgenomgång. Inlämning av väskor lördag morgon morgon.

Start: Lördag 09:00

Sista målgång race: Söndag 15:00

Logi

På race center i västra Göteborg erbjuder vi boende före, under och efter tävlingen på hårt underlag till en mindre kostnad. Ange vid anmälan om ni önskar utnyttja det.  Det finns ett välutrustat kök där för er som vill laga mat.

Övriga boendealternativ kan ni läsa om här.

Anmälan

Läs allt om anmälan och avgifter genom att klicka på anmälan i huvudmenyn.

Arrangör och upplysningar

Tävlingen arrangeras genom Can Do It AB.

Frågor till info@wcar.se  eller i andra hand till någon av arrangörerna, Martin Rådbo på 0708-770103, Anders Jansson, 0760 02 49 06 eller Anna Kopp, 0704 06 53 41.