Äventyrsmoment – madrasspaddling!

Under årets upplaga av WCAR kommer ett antal äventyrsmoment att förekomma. För att lagen ska kunna förbereda sig på bästa sätt och införskaffa den utrustning som krävs så vill vi därför redan nu avslöja att ett av dessa moment kommer att vara madrasspaddling.

Observera att detta endast gäller långklassen. 10-timmarsklassen har ej madrasspaddling.

Madrasspaddlingen kommer i år att ske i en å vilket gör att vattentemperaturen förhoppningsvis kommer att vara varmare än tidigare år då detta moment avgjorts i havet.

Notera dock att strömmande vatten kan komma att förekomma. En annan viktig aspekt är att många lag troligtvis kommer att genomföra detta moment i mörker. Eftersom paddlingen sker i en å kommer dock navigationen inte vara några problem.

Obligatorisk utrustning för detta moment är förutom luftmadrass enbart hjälm och flytväst. Dock så rekommenderas handpaddlar för att maximera hastigheten. Våtdräkt kan vara skönt att ha, men notera dock att en kortare sträcka kommer att behöva tas till fots.